Sista jobbet

Sista dan på CAP&Design. På måndag börjar semestern, efter den blir det Resumé.

I dag publicerade jag mitt sista jobb för CAP&Design, en intervju med årets platinaäggsvinnare, art directorn Henrik Nygren. Jag är jäkligt nöjd med artikeln. Faktiskt en av två jag skrivit för CAP som jag är stolt över, den första som publicerats. Så underligt kan det vara.

Läs, om du har tiden och intresset, Henrik är en person som bör efterapas, i filosofin. Och berätta om det är en bra text, en intressant artikel i dina ögon.


 1. Henrik Nygren är, som sportkommentatorer festligt nog när de refererar till vissa spelare under EM, KVALITET. Vad han än tar sig för ligger kvalitetsbegreppet nära.
  Men om Moderna museets identitet tycker jag inte. Den dras med ett par flagranta brister. Det första är att ambitionen med att vara ett museum för samtida konst (möjligen en omöjlighet) skjuts – kommunikativt – i sank med att plocka Rauschenbergs handstil som grund för en ny logotyp. Det cementerar snarare intrycket av att detta är Moderna Mausoleet – En lit de parade för popkonstmammutar som söka sista hwilan i detta äreminne över deras – konstnärernas och museets – heydays.
  Det andra är att det ser ut som två helt separata designbyråer fått uppdraget, och utfört det därefter. De gigantiska pilarna och Crouweltypsnittet signalerar liksom en sak, det andra en annan.
  Jag tycker i så fall att Tomato:s jobb var betydligt mer i samtidssynk, när det begav sig. Hur Henriks då färdiga, men av dåvarande chefen David Elliotts ratade, förslag såg ut är en av svensk designs bäst bevarade hemligheter.

  Texten var trevlig som en hyllnings- och introduktionstext till Henrik Nygren. Synd att säga att han ställdes mot väggen.

  ƒ

 2. artofwork

  Nej, ingen vägg där, håller med. Men jag tycker han var öppen, ärlig och rak, och det räcker rätt bra ibland.

 3. artofwork

  Får väl för övrigt gräva efter det där ratade förslaget någongång, vore jäkligt kul att se.

 4. Välskriven och inspirerande. Lycka till på Resumé.

 5. ML

  Är den ute nu?

 6. artofwork

  Menar du tidningen? Nr 5/6 finns i butik, sjuan kommer i augusti. Intervjun jag snackar om ovan är inte med i något av numren.

 7. New Materia

  Trevlig läsning där. Vilket nummer var intervjun med i? (ML)

 8. Längesedan du skrev något Per. Är du fortfarande med oss?
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: